Nadrzędnym celem działalności Firmy Grzegorz Kołton-Pupil jest ciągłe zaspokajanie potrzeb,wymagań i oczekiwań Naszych Klientów, w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego
produkowanych gryzaków dla ich psów przez odpowiednią organizację prac i dostarczenie środków gwarantujących najwyższą ich jakość.
Wychodząc naprzeciw rosnącym wymaganiom Klientów opracowano i wdrożono, wciąż udoskonalany, system Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontrolnych – HACCP, który
gwarantuje bezpieczeństwo produkowanych gryzaków.
Deklarujemy, że opracowany i wdrożony system HACCP jest zgodny z siedmioma zasadami określonymi
w Codex Alimentarius z 1993 roku. Do realizacji celów Polityki HACCP stosuje się procedury zgodne
z zasadami Dobrej Praktyki Produkcyjnej (GMP) oraz Higienicznej (GHP).
W Firmie Grzegorz Kołton-Pupil cały personel pracuje na rzecz gwarantowania bezpieczeństwa i jakości wyrobów. Pracownicy firmy znają politykę HACCP i są w pełni świadomi swojej odpowiedzialności za system HACCP oraz bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów gotowych.
Deklarujemy, iż polityka jakości jest zakomunikowana, wdrożona i utrzymywana na wszystkich poziomach organizacji oraz jest wspomagana mierzalnymi celami.